Prázdniny se blíží a my jsme se rozhodli nasát odpočinkovou atmosféru na Letišti Václava Havla v Praze. Vypravili jsme se tam se šesťáky ve středu 10. dubna. Domluvenou jsme měli trasu č. 2, která zahrnovala požární stanici a příletovou a odletovou letištní plochu.

Naše exkurze začala bezpečnostní prohlídkou, kdy si děti vyzkoušely, jaké to je procházet bezpečnostním rámem a absolvovat prohlídku na drogy. Poté jsme nastoupili do letištního autobusu s panem průvodcem, který nám vyprávěl spoustu zajímavostí o letadlech a letištním provozu. Viděli jsme nástup cestujících do letadla, náklad zavazadel, tankování paliva do letadla, vytlačování letadla z nástupního místa, mávali jsme pilotům a samozřejmě jsme měli možnost zhlédnout několik příletů a odletů letadel.

Na závěr prohlídky jsme se zastavili v požární stanici, která funguje pouze pro potřeby letiště. Tady hlavně kluky zaujala hasičská technika a hasičská vozidla.

Celé dopoledne jsme si krásně užili, získali jsme přehled o tom, jak to na letišti chodí a už se nemůžeme dočkat, až do některého z letadel v létě usedneme

Aktuality