Vážení rodiče,

Ve čtvrtek 28.1. dostanou žáci, jako každý rok, vysvědčení. Letos si ho ale ze školy odnesou jen žáci 1. a 2 ročníku. Ostatní ročníky se známky dozví z Bakaláře a až přijdou do školy, na prezenční výuku, dostanou ho i ony.

Podle slov ministra školství a zdravotnictví se snad 9. ročník vrátí do školy 1.2. Zatím, probíhá distanční výuka, která je pro žáky povinná.

Prosíme rodiče, aby absenci žáků na on-line vyučování omlouvali tak jako doposud u třídních učitelů.

Několik postřehů, které jsou závazné.

Výuka probíhá on-line dle dříve uvedeného rozvrhu. Na tyto hodiny se žák přihlásí včas, je připraven dle pokynů vyučujících a během hodiny reaguje na otázky, odpovídá. Protože hlavně u starších žáků se stává, že během hodiny nejsou na meetu osobně přítomni, ale pouze přihlášeni, budou žáci během hodiny vyučujícím několikrát vyzváni, aby se ukázali na kameru (nebo se ozvali přes mikrofon). Pokud nebudou žáci během on-line hodiny reagovat, bude se jejich pouhé přihlášení vyhodnocovat jako absence. Opakovaná absence může být považována za záškoláctví.

Připomínáme, že výuka probíhá také off-line – žákům je zadávána práce na dobu, kdy neprobíhá on-line výuka. Žáci pracují samostatně nebo ve skupinách, vyhledávají informace nebo zpracovávají dané téma dle pokynů vyučujících. Svoji práci žáci odevzdávají včas. Neodevzdané práce doplňují dle domluvy s učitelem. V případě nejasností se žáci obrací na učitele s dotazy, které mohou být zodpovězené i na samostatné schůzce přes meet. Se souhlasem ředitele školy jsou umožněny s ohledem na vzdělávací potřeby žáka prezenční individuální konzultace.

Žáci získávají od učitele informace o hodnocení jejich práce. Rodiče se toto hodnocení dozvídají nejen od svých dětí, ale také z průběžného hodnocení na Bakalářích.

Vážení rodiče, moc Vám děkujeme za Vaši podporu vašim dětem a za spolupráci. V případě jakýchkoli dotazů kontaktujte třídního učitele vašeho dítěte, vyučujícího daného předmětu nebo ředitele školy.

Libor Novotný

Aktuality